تفاوت بلور و کریستال چیست؟

پرسش

خانم ها ظروف کریستال چه تفاوتی با ظروف بلوری داره؟ کدوم بهتره؟

در حال پیشرفت 0
ناشناس 2023-07-30T10:52:27+03:30 33 پاسخ 703 بازدیدها 3

پاسخ ها ( 33 )

1. درود بر شما، دوست عزیز اگر قصد خرید ظروف کریستال یا بلور را دارید، بهتر است اول تفاوت آنها و بعد مزایا و معایب هر کدام را بدانید. در ادامه مطلب به شکل خلاصه تفاوت‌های ظروف کریستال و بلور (شیشه) به همراه مزایا و معایب استفاده از آنها را مشاهده خواهید کرد.

فرق بین کریستال و بلور ( شیشه )

_ با توجه به حجم، ضخامت و توپر بودن ظروف کریستال از ظروف بلوری کمی سنگین تر هستند.
    _ در صورت ضربه، ظروف کریستال به دلیل داشتن سرب، صدایی پیوسته و زنگوله مانند دارد اما ظروف بلور، صدای عادی و بدون پژواک تولید می کند.
    _ اکثر بلورها و شیشه ها، برش های تیز دارند، در حالی که کریستال‌ها گرد و صیقلی بوده و به صورت دقیق برش داده می‌شوند.
    _ بلور معمولاً لبه ضخیم‌تری نسبت به کریستال دارد، زیرا برای دوام بیشتر لازم است ضخیم‌تر باشد. از طرف دیگر‌، کریستال این قابلیت را دارد که با حفظ استحکام خود، نازک‌تر باشد.
    _ کریستال حتی در کیفیت پایین (با سرب کمتر) شفاف، براق و درخشنده است اما بلور در بهترین کیفیت در مقابل کریستال کدر و بی کیفیت است.
    _ اجناس کریستال در مقابل نور حالت رنگین کمانی دارند، اما ظروف بلور را در مقابل نور متمایل به سبز کمرنگ یا آبی مشاهده خواهید کرد.

مزایا و معایب استفاده از ظروف کریستال

مزایا ظروف کریستال

_ ظروف کریستال اصل جز ظروف قیمتی و با ارزش به حساب می‌آیند، که بعدا می‌توانید به راحتی آنها را به فروش برسانید.
    _ به دلیل کیفیت و نحوه تولید کریستال، این ظروف دارای شفافیت و درخشندگی بسیار بالا می‌باشند.
    _ ظروف کریستال اصل، متقارن هستند و هیچ لبۀ نامتقارن، حباب و کم ظرافتی در آن دیده نمی‌شود.

معایب ظروف کریستال

_ یکی از مهم‌ترین معایب کریستال، قیمت بالای آنهاست.
    _ به نسبت بلور، کریستال‌ها سنگین تر هستند و برای جا به جایی آنها باید بسیار دقت کنید.
    _ به دلیل استفاده از اکسید سرب در تولید کریستال‌ها، برای پذیرایی مناسب نیستند و اگر در طولانی مدت از این ظروف برای خوردن و آشامیدن استفاده کنید، برای سلامتی شما بسیار خطرناک خواهد بود، پس بهتر است فقط در دکور و برای زیبایی باشند.
    _ به دلیل چگالی بالا در ساختار کریستال، اگر ضربه‌ای به این اشیا وارد شود، یا از دست شما بیفتند به شدت خرد و ریز می شوند و کاملا از بین می روند.
    _ به دلیل استفاده از اکسید سرب در تولید کریستال، کارخانه‌های تولید ظروف کریستال دارای آلودگی محیطی شدیدی برای محیط زیست هستند، که در کشور‌های پیشرفته اخیرا به جای استفاده از اکسید سرب از اکسید های دیگری مانند اکسید روی استفاده می‌شود.

مزایا و معایب استفاده از ظروف بلور ( شیشه )

مزایا ظروف بلور

_ قیمت این ظروف نسبت به کریستال بسیار پایین تر است در حالیکه بسیار هم زیبا هستند.
    _ از ظروف بلور، هم در پذیرایی و هم در دکور می توانید استفاده کنید و برای سلامتی شما ضرری نخواهند داشت.
    _ نگهداری آنها نسبت به کریستال آسان تر است.
    _ وزن بلور نسبت به کریستال بسیار کمتر است .

معایب ظروف بلور

_ ممکن است تراش‌هایی که روی بلور وجود دارد به ظرافت و زیبایی، کریستال نباشد.
    _ درخشندگی و شکست نور در بلور بسیار کمتر از کریستال است.

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۳:۳۴:۳۲

ظروف بلور سبک تر و خب ارزونتر هستن، میشه اسفتاده کرد ازشون. برعکس ظروف کریستال هم خیلی گرونن 🤕🤕 هم خیلی سنگین . اصلا نمیشه استفاده کرد ازشون و فقط به درد ویترین دکوری میخورن

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۳:۴۵:۴۲

من کریستال خیلی دوست دارم ولی خیلی گرون شده دیگه دلم نمیخواد برم قیمت بگیرم انقدر بد شده

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۳:۴۹:۳۷

کجا میتونیم کریستال به قیمت بخریم؟

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۳:۵۰:۵۰

بنظر من بلور بهتره، هم ارزون تره و هم سبک تر
    در ضمن اگر بشکنه دلت نمیسوزه

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۳:۵۳:۱۲

بلور سبکه و کدره تقریبا ولی کریستال سنگینه و شفاف. کریستال خیلی زیباست و برای پذیرایی و دکور بیشتر استفاده میشه بلور ولی دم دستی تره و همه ظروفی داره. از نظر قیمتیم ک واقعا قابل مقایسه نیستن

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۴:۰۰:۴۱

مطلب مفیدی بود ممنون🙏
    میشه بگید برای خرید کریستال کدوم بازار برم خوبه؟ میخوام تنوعشون زیاد باشه.

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۴:۲۷:۱۱

کریستال بخر بلور بی کیفیته سریع لب پر میشه تو شستشو هم کیفیتشو از دست میده

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۴:۳۳:۲۵

فرق بین کریستال و بلور تو مواد ساختشونه، کریستال با سرب ساخته میشه که خیلیم مضره، اگه میتونی بلور بخر بلور بهتره

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۴:۴۴:۲۱

کریستال بخر من کلی ظرف کریستال خریدم کریستال قشنگه از مد نمیوفته

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۴:۴۹:۳۹

بلور سبکتره و ارزون تره ولی کریستال چون گرون تره بیشتر برای دکور استفاده میکنن.

0
    ۱۴۰۲/۵/۸ ۱۶:۲۰:۴۷

من نمیدونستم

0
    ۱۴۰۲/۵/۹ ۱۵:۳۷:۰۶

مگه بلور و کریستال فرق دارن اصن؟

0
    ۱۴۰۲/۵/۹ ۱۵:۳۸:۲۲

بنظرم کریستال خیلی قشنگ تره

ارسال یک پاسخ